Gigt

Gigt

Vores kæledyr bliver ældre end tidligere, og derfor ser vi også nogle af de samme sygdomme, som man ser hos ældre mennesker, f. eks. gigt. Her på dyrehospitalet ser vi gigt hos både hunde og katte.

 Tegn på, at ens kæledyr har gigt, kan være:

  • at dyret halter
  • at hunden eller katten har svært ved at rejse sig eller er længe om det
  • at katten ikke springer op i vindueskarmen eller hunden ikke springer op i sofaen mere
  • at de generelt lader være med at gøre ting, som de tidligere plejede at gøre, fordi det gør ondt, når de gør det nu

 Når vi har mistanke om gigt i et led, undersøger vi, om leddet virker tykkere end normalt, hvor meget det kan bevæge sig, og om det gør ondt, når vi bøjer eller strækker leddet.
Hvis det er en hund, kan vi også vælge at mønstre den, d.v.s. at man løber stille og roligt med hunden efter at have bøjet leddet sammen, og så ser man om, den halter mere.

 Hvis det tyder på, at hunden eller katten har gigt, når vi undersøger den, anbefaler vi altid at tage røntgenbilleder for at være sikre på diagnosen.
Røntgenbillederne giver også bedre mulighed for at foreslå den rigtige behandling og for at vurdere, hvordan dyret bedst kan motioneres.

 Behandling af gigt kan være:

- tilskud af fiskeolie og glucosamin, f.eks. som et foder specielt til led-patienter

- laserbehandling

- smertestillende medicin, som kan gives hjemme

- smertestillende indsprøjtninger som gives på dyrehospitalet ad flere gange

- svømning

- eller en kombination af ovenstående.  

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.