Ny killing

Ny killing?

Tillykke med din nye killing

Sundhedsundersøgelse og vaccination
Din killing skal vaccineres 2 gange med 4 ugers mellemrum. I den forbindelse laver vi en grundig sundhedsundersøgelse, hvor vi tjekker for f.eks. lopper og øremider.

Hvis din kat skal med til udlandet, skal den også vaccineres mod rabies og have pas.

ID mærkning og registrering
Det er ikke lovpligtigt, at katte skal være ID mærket, men det er en rigtig god ide - specielt hvis katten kommer ud. Det kan enten være en øretatovering eller en mikrochip. Katten registreres i Det Danske Katteregister.  Husk at give besked til katteregisteret, hvis din kat skifter ejer eller hvis du skifter telefonnummer e.lign.

Fodring
Her er det vigtigt at sørge for et godt foder med råvarer af en god kvalitet. Foderet er grundlaget for at din killing udvikler sig normalt og forbliver sund og rask. Vi forhandler flere gode fodermærker og der er selvfølgelig 100% smagsgaranti på alt vores foder.

Forsikring
Det er ikke lovpligtigt at have en ansvarsforsikring til din kat, som det er til din hund. Det kan være en fordel at tegne en sygeforsikring, som dækker ved sygdom eller akut tilskadekomst.

Ormekur
Der er stor forskel på, hvor ofte du skal ormebehandle din kat. Det afhænger af om katten kommer ud eller er en indekat. En indekat, der er behandlet mod orm som killing, behøver i princippet ikke at blive behandlet mere, da den ikke er udsat for smitte. En kat, der kommer ud og fanger mus og fugle, vil altid få orm. Vi anbefaler at du giver ormekur ca. hver 3.-4. måned udover når du faktisk ser at den har orm.

Motion & aktivering
En killing sover meget. Op til 16 timer i døgnet, og det er helt normalt. Når den er vågen og aktiv, skal der til gengæld meget gerne ske noget. Husk ALDRIG at bruge dine hænder eller fødder til at lege med killingen. Brug altid noget godt lejetøj.

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.