Nytårsangst

Nytårsangst hos hund og kat

En frygt for fyrværkeri er en ret almindelig fobi ( svær angst ) hos hunde og enkelte katte. De synes ofte at den høje, uforudsigelige støj samt lysglimtene herfra, er meget skræmmende. Selv en tilsyneladende selvsikker hund eller kat kan skælve og savle pga. uvante lyde.

Hvis du ønsker at behandle din hund eller kat for nytårsangst bør du allerede begynde træningen om sommeren. Her på klinikken sælger vi lyd-cd, som du kan bruge til at tilvænne din hund til fyrværkerilydene.

Nogen gange er det nødvendigt at give din hund eller kat medicin eller kosttilskud i forbindelse med nytåret. Det virker beroligende. Vi har flere typer af kosttilskud, som kan være en hjælp, hvis din hund eller kat blot er lidt nervøs. Dette er helt ufarlige kosttilskud, som du kan bruge i hele december måned, hvis nødvendigt. Har din hund eller kat angst for fyrværkeri kan det være nødvendigt at give receptpligtig medicin selve nytårsaften. For at få udleveret den type medicin skal vi have undersøgt din hund eller kat indenfor det sidste år.

Her er en liste over ting du kan gøre for at hjælpe din hund eller kat nytårsaften

  • Den må aldrig være alene
  • Du må ikke ændre din adfærd. Mange føler sig tvunget til at ynke deres dyr, når dyret viser tegn på frygt. Vi kæler og snakker mere med dem end normalt. Desværre styrker det ofte hunden og katten i deres angst for fyrværkeri. Søger din hund eller kat tryghed hos dig som ejer, skal du selvfølgelig give den det. Men uden at ynke den.
  • Lad vær med selv at reagere på fyrværkeriet. Forhold dig rolig. Dit kropssprog fortæller dit dyr, om der er grund til at være bange.
  • Prøv at overdøve eller sløre lyden af ​​fyrværkeri. Prøv at skrue op for radioen eller fjernsynet, og sørg for at holde dine vinduer lukket, når der er fyrværkeri.
  • Din hund eller kat skal have lov til at gemme sig, hvis det føler sig mere tilpas i dets kurv eller under en seng. En frygtsom hund eller kat kan blive aggressiv.


    For yderligere vejledning tilbyder vores Fagveterinærsygeplejerske Marlene adfærdskonsultation her på klinikken.
Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.