Operationer

Til venstre kan du se beskrivelse af nogle af de operationer vi udfører.

Narkose

Ved hver operation følger narkose. Vi anvender den nyeste viden indenfor bedøvelse, smertebehandling og overvågning. 

Både dyrlæger og veterinærsygeplejersker på Holbæk Dyrehospital har stor erfaring  i bedøvelse (anæstesi) og det er et af vore store interesseområder.

Vi bruger et korttidsvirkende bedøvelses-middel kombineret med et eller flere stærkt smertestillende midler. Dette gives vedvarende i en blodåre via et venekateter under hele bedøvelsen. Herved har vi mulighed for konstant at kunne regulere dit dyrs bedøvelses-tilstand og graden af smertedækning. Sikkerheden øges herved markant. Denne bedøvelsesform er derfor også meget velegnet til svækkede/syge eller ældre dyr.
Desuden anvender vi næsten altid respirator (maskine, der automatisk trækker vejret for patienten), som giver en god kontrol med dyrets vejrtrækning .

En af de mange fordele ved den bedøvelsesmetode vi anvender er, at opvågningen sker relativt hurtigt. Dette betyder at din hund eller kat er  vågen og frisk meget kort tid efter opvågningen.

Høj faglighed og erfaring samt det korrekte overvågnings- og bedøvelsesudstyr sikrer dit kæledyr den bedste bedøvelse på Holbæk Dyrehospital.

Vejledning vedr. indlevering inden operation:

Ved operationer eller større undersøgelser, der kræver bedøvelse, bliver du ofte bedt om at aflevere dit kæledyr mellem kl. 8 og 8.30. Hunde og katte skal faste i ca. 12 timer forinden, men den må gerne få vand. Grunden til at du skal faste din hund eller kat er for at undgå opkastninger og evt. fejlsynkning under bedøvelsen.

Kaniner og gnavere må ALDRIG faste, men her ønsker vi at I medbringer en lille madpakke med hø, piller og grønt, sådan at den kan spise helt frem til operationen. Den tilbydes maden igen som det første i opvågningen, så den kommer igang med at spise hurtigst muligt.

Hvordan foregår det ?

Inden din hund eller kat får for-bedøvelsen, vil den blive undersøgt af dyrlægen. Denne sprøjte virker afslappende og smertestillende. Når den er blevet træt og slapper af, lægger vi et venflon (venekateter) i dens forben. Det giver os en direkte adgang til dens blod, og det er her vi sprøjter bedøvelsesmidlet ind.

Efter bedøvelsen overvåges din hund eller kat af en dyrlæge eller en veterinærsygeplejerske.

Hvorfor skal mit dyr bedøves?

Din hund eller kat vil altid blive bedøvet før en operation, for at undgå smerter og ubehag. Din hund eller kat bliver som regel også bedøvet i forbindelse med røntgenoptagelse, ultralyds-tandrensning, kikkertundersøgelse (endoskopi), forskellige prøver m.m. 

Er der nogle der holder øje med mit dyr, når det er bedøvet?

Alle dyrlæger og veterinærsygeplejersker på Holbæk Dyrehospital er uddannet til at overvåge bedøvede dyr. Desuden har vi flere typer af overvågningsudstyr, som er med til at sikre en optimal overvågning og dermed narkose af din hund eller kat.

Må jeg være med, når mit dyr bliver bedøvet?
Nej, det er meget uhensigtsmæssig at overvære dit dyr blive bedøvet. Arbejdsgangen kan blive forstyrret og der kan opstå risiko for komplikationer.

Akut brug for hjælp?

Hvis du har akut brug for hjælp, kan vi også klare dette. Ring ind på 59 43 73 67 og aftal nærmere. Vores telefon besvares altid, lige meget hvornår du ringer. Vi har et samarbejde med 6 andre dyrehospitaler, herunder Odsherred Dyrehospital og Mørkøv dyrehospital, så der vil altid være en dyrlæge at få fat på, også selvom vi har lukket.

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.