Korsbåndsskade

Korsbåndsskade

Er din hund ude og lege, giver et piv fra sig og begynder at halte kraftigt på det ene bagben, er der en stor risiko for at den har overrevet sit forreste korsbånd

Et overrevet korsbånd er en alvorlig skade, der kan hæmme din hund resten af livet. Det ses hyppigt hos store hunderacer , især hvis de er blevet overvægtige. Mindre hunde kan dog også risikere af få korsbåndet overrevet. Vejer din hund mere end ca. 15 kg vil vi anbefale at få den opereret med det samme.

Der er flere  måder man kan operere et korsbånd på.  Den operation vi udfører hyppigst på Holbæk Dyrehospital hedder TTA, hvor man ændrer knæets vinkel ved hjælp af titanium implantater. Hvis der er behov for mere omfattende kirurgi  (TPLO operation) sender vi din hund videre til et henvisnings hospital.

Små hunde og katte  kan ofte komme sig fint med konservativ behandling, dvs. ro i en periode samt smertestillende medicin

Meniskene inde i knæet bliver efterset under operationen. Hvis der er skader på dem, kan der blive tale om at skære et stykke af dem eller fjerne dem helt. Det er som regel dog kun den inderste menisk, der har taget skade.

Efter operationen bliver der en lang periode med genoptræning, hvor vi kan hjælpe til med bl.a. motionsrådgivning og laserterapi samt give gode råd omkring kosttilskud.

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.